Stečaj i u Vektra vodi

Bez autora
Jul 24 2012

Sudija bjelopoljskog Privrednog suda Senada Hasanagić uvela je juče stečaj u kompaniju Vektra voda, podgoričkog biznismena Dragana Brkovića, zbog ukupnog duga od 2,834 miliona eura. To je drugi stečaj koji je uveden u dvije od sedam Brkovićevih kompanija u posljednjih 15 dana. Povjerioci treba da prijave svoja potraživanja najkasnije 30 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka, a prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 4. septembar. Sud je ocijenio da su navodi iz pisanih podnesaka tokom rasprave neosnovani i usmjereni na odugovlačenje i odlaganje uvođenja stečaja. Zahtjev za uvođenje stečaja u Vektra vodu podnijela je Crnogorska komercijalna banka CKB zbog neizmirenog duga na osnovu kredita od 3,25 miliona eura.

Stečaj i u Vektra vodiSudija bjelopoljskog Privrednog suda Senada Hasanagić uvela je juče stečaj u kompaniju Vektra voda, podgoričkog biznismena Dragana Brkovića, zbog ukupnog duga od 2,834 miliona eura.

To je drugi stečaj koji je uveden u dvije od sedam Brkovićevih kompanija u posljednjih 15 dana.

Kako se navodi u rješenju Hasanagićeve, povjerioci treba da prijave svoja potraživanja najkasnije 30 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka, a prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 4. septembar.

Sud je ocijenio da su navodi iz pisanih podnesaka tokom rasprave neosnovani i usmjereni na odugovlačenje i odlaganje uvođenja stečaja, navodi se u odluci sudije.

Zahtjev za uvođenje stečaja u Vektra vodu podnijela je Crnogorska komercijalna banka CKB zbog neizmirenog duga na osnovu kredita od 3,25 miliona eura.

Prvi stečaj, prije 15 dana, potvrđen je od Apelacionog suda i uveden je u Vektru Jakić zbog duga od 73 miliona eura, koji je OTP odobrila Brkoviću za kompaniju Vektra Montenegro, a garantovano je imovinom Vektre Jakić, bivšim privatizovanim drvnim kombinatom iz Pljevalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik